Bulunduğunuz konumu : Ana Sayfa > Haberler > Blog
Ticaret Savaşı Altında ABD'ye Nadir Toprak Mıknatısları 2019

Ticaret Savaşı Altında ABD'ye Nadir Toprak Mıknatısları 2019

Geçen ay, Çin ve ABD, düşmanlıkları hafifletmek için 1. Aşama anlaşmasını imzaladılar. Hiç ticaret savaşının merkezi olan nadir toprak mıknatısları endüstrisine ne olduğunu merak ettiniz mi? 2019 yılında ABD'ye nadir toprak mıknatısı Çin gönderilerinin yüzde kaçı büyüdü?

Nadir Toprak Mıknatıslarının Çin'in Önemi

Çin, dünyanın en büyük nadir mıknatıs üreticisidir. Nadir toprak mıknatısları tıbbi cihazlarda, ticari cihazlarda, savunma, mühendislik ve bilimsel araştırmalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlar sadece hayatımızı zenginleştiren birçok cihazın kritik bir parçası değildir. Mikrofonlar, kulaklıklar ve hoparlör gibi. Neodim demir bor mıknatısları, elektrikli araçların aktarma organları motorunun (EV'ler) anahtar bileşenidir.

Kalıcı nadir toprak mıknatısları iki tipte gelir, biri neodimyum mıknatıslar, diğeri samaryum kobalt. Diğer mıknatıslarla karşılaştırıldığında, bu ikisi en çok kullanılanlardır. Çünkü boyutlarına göre daha fazla güç verebilirler.

Çin-ABD ticaret savaşının ortasında, arz sürdürülebilirliği ve nadir toprak mıknatıslarının istikrarlı fiyatı, çoğu ABD müşterisinin en endişe konusu olmaya devam etti.

rare earth magnets China

2019 Yılında Nadir Toprak Mıknatıslar Çin

Geçen yıl Mayıs ayında, Çin-ABD Ticaret savaşının artan gerilimleri ile Çin Cumhurbaşkanı mıknatıs fabrikasını ziyaret etti. Bu işaret, Washington'la olan ticaret hattında nadir toprak ürünlerinin tedarikini kısıtlayabileceğinden endişe duyuyordu.

Bunu takiben, nadir toprak hammaddelerinin (Pr, Nd, Dy) fiyatı fırladı. Reuters'in geçen Temmuz ayında bildirdiğine göre, geçtiğimiz Haziran ayında nadir toprak mıknatısı Çin'in ABD'ye yaptığı ihracat Mayıs ayına göre% 3,9 düştü.

Ancak, sonuçta herhangi bir resmi önlem yoktu ve fiyat dengelendi. Reuters, 31 Ocak'ta, Cuma günü gösterilen gümrük verilerine göre, Çin'in ABD'ye nadir toprak mıknatısları ihracatının 2019'da% 11,9 oranında arttığını bildirdi. Bu, geçen yılki nadir toprak krizinin ABD mıknatıs alımları üzerindeki etkisinin daha doğrudan bir göstergesidir.

Ve nadir topraklar Çin-ABD ticaret savaşında potansiyel bir cephe haline geldikçe, Pentagon stoklarını desteklemeyi planlıyor. ABD ordusu, birçok askeri silah üretimi için gerekli olan nadir toprak mıknatısı olan neodim demir bor mıknatıslarını stoklamaya çalışıyor.

2020 Yılında Nadir Toprak Mıknatıslar Çin

2020'nin başında Çin hükümeti koronavirüsle savaşmak için birçok güçlü önlem alıyor. Bahar Tatili de Çin hükümeti gereği bir hafta uzatıldı. Nadir toprak mıknatısı teslim süresinin etkisine ek olarak, mıknatıs endüstrisi üzerinde başka bir etkisi var mı? Bekleyelim ve görelim!

Contact information
China Magnets Source Material Limited
Tower B, Qiongzhu Building,
Huawang Rd,Longhua District,
Shenzhen,China
Tel: +86 755 28174720
Fax: +86 755 28174720